Eigen apps en software die jouw wereld verrijken

 

< terug Home » Apps en software

Heb je een eigen app nodig?

Soms wil je nieuwe informatie overbrengen. In het openbaar, of juist aan een groep betalende klanten. Dan kun je je website vernieuwen. Of iemand komt op het idee om er een eigen app van te laten maken. Veel cooler! Toch?
Absoluut. Maar soms is een app onnodig ingewikkeld. Of is een mobiele website handiger voor het beoogde doel. Want zo simpel is het niet. De mogelijkheden zijn vaak vergelijkbaar, de techniek – en de prijskaartjes – zeker niet.

Of toch een mobiele website?

Het fijne van een mobiele website is dat je deze altijd kunt bekijken. Je hoeft niet te downloaden en het werkt op elk apparaat met een wifi-verbinding. Een mobiele websites is super toegankelijk, meestal goedkoper dan een app en vindbaar via de zoekmachines. Ideaal dus voor openbare informatie en marketing.

Voordelen app?

Een app moet eerst worden geïnstalleerd vanuit een app-store, al dan niet afgeschermd. Maar deze kan vervolgens wel gegevens genereren die gebruiker-specifiek zijn. Of samenwerken met de camerafuncties, GPS of andere gepersonaliseerde content zoals Dropbox of Evernote. Dat maakt een app ideaal voor interactie en meer diepgang met een specifieke groep gebruikers.

Wat je kiest, hangt dus sterk af van je doel. In dit artikel helpen we je om te bepalen of een eigen app wel of niet rendabel is in jouw situatie.

Mobiele site of responsive?

En dan is er nog iets. Die mobiele website, dat is toch hetzelfde als responsive? Nee dus. Een responsive website is gewoon de norm; je oude website past zich netjes aan als die wordt bekeken op een kleiner scherm dan de desktop. Een echte mobiele website is speciaal ontworpen voor dat kleine scherm én voor alle interactie. Je ziet niet alleen een telefoonnummer bijvoorbeeld, maar dat telefoonnummer is ook direct klikbaar. Maar het gaat nooit zo ver als een eigen app.

Wat kun je met zo’n app?

Heel veel, dat blijkt wel uit ons portfolio. Urenregistratie door medewerkers met een eigen device verspreid door het hele land. Spelletjes spelen, puur ter vermaak. Een CRM-systeem managen, vanuit een laptop of met de smartphone.
De ene keer maken we er een losse app van. De andere keer koppelen we een app aan een ander besturingssysteem. Of maken er een serious game van waarin een complete training is opgenomen. Heel veel is mogelijk.

Waarom bij ons?

Waarom kom je dan bij Mediaheads? Omdat wij losdenkers zijn. Creatief maar ook praktisch. We beloven geen gouden bergen en weten dat er niet overal zakken geld klaar staan. Het moet wel haalbaar zijn.
En: je moet het juiste team hebben. Die hebben wij. Geen grote bureau’s, wel bezielde specialisten. Die niet bij ons op de loonlijst staan, maar wel net als wij graag een stapje extra doen voor de klant. Inspirerende mensen. Meedenkers.

Waarom serious games?

70% meer behoud van kennis

Zeer schaalbaar

Spelenderwijs leren met software én hardware

Kosteloos ontdekken hoe je serious games succesvol inzet voor jouw organisatie?

Enkele cases

BD Kiestra

BD Kiestra

Het ontwikkelvraagstuk was om een serious game te ontwikkelen ten bedoeld om de werking van een nieuw ontwikkeld softwareprogramma te promoten op een medisch congres. De game zou worden computer met touchscreen die was verpakt in een arcadekast.

read more
Rolf Connect

Rolf Connect

De laatste jaren is het aanbod van digitaal lesmateriaal enorm toegenomen. Sterker nog, kinderen van de basisschool weten niet beter, het gebruik van het digitaal leermiddel zoals een digibord, tablet of computer is normaal. Daarom is digitale geletterdheid belangrijk.

read more
Robin’s Wereld

Robin’s Wereld

Soms gaat het in het onderwijs niet alleen om het leren zelf, maar ook om het bewijs dat die leerbaarheid er ís.. in dit geval in het speciaal onderwijs. Daarom ontwikkelden we Robin’s Wereld, in opdracht van ’s Heeren Loo en met financiering van Afas Software.

read more