< terug Home » Cases » Rolf Connect

Rolf Connect

nov 6, 2020

De uitdaging
 

De laatste jaren is het aanbod van digitaal lesmateriaal enorm toegenomen. Sterker nog, kinderen van de basisschool weten niet beter, het gebruik van een digitaal leermiddel zoals een digibord, tablet of computer is normaal. Daarom is digitale geletterdheid belangrijk. De kinderen leren op jonge leeftijd te werken met deze materialen en hulpmiddelen. Als je ze goed weet toe te passen, helpt het bij de cognitieve ontwikkeling.
 
Bij Rolf Connect was het de uitdaging om een leermiddel te bieden wat zowel fysiek als digitaal leren combineert. Uit ervaring weten we dat schaalbaarheid en brede toepassingsmogelijkheden ook van invloed zijn op het succes. Hier zijn we mee aan de slag gegaan.

 
De uitvoering
 

We zijn gestart met een onderzoek binnen het primaire onderwijs waarbij we vragen hebben gesteld over de ideale oplossing of product. Hieruit kwam naar voren dat er behoefte is aan minder diversiteit voor wat betreft het aanbod van digitale leermiddelen. Een reactie die we vaak kregen was: “Er is zoveel aanbod, het werkt allemaal nét wat anders en hoe zit het met onderhoud, ondersteuning en updates?”.


Hierdoor hebben wij uiteindelijk de vertaalslag gemaakt naar de spelcomputer. Een spelcomputer heeft een eenvoudige bediening, kan fysiek en digitaal combineren, is compatible met verschillende televisies, het onderhoud (door middel van updates) wordt eenvoudig via het internet geregeld en het product is schaalbaar doordat er continu nieuwe spellen of andere producten (zoals een extra controller of een stuurwiel) bijgekocht kunnen worden. We ontwikkelen een educatieve spelcomputer voor het basisonderwijs!

 
Het resultaat
 

De Rolf Connect Hub, een slim apparaat wat je door middel van Bluetooth en software gemakkelijk verbindt met de PC, tablet, telefoon of het digibord.

Naast de hub zijn er momenteel 3 serious game lespakketten ontwikkeld. Zo hebben we kleur en vorm, getalbegrip- en rekenen en coderen in ons assortiment. De kinderen zijn razend enthousiast en gaan spelenderwijs aan de slag met het lesmateriaal.

We werken continu door aan de uitbreiding van het assortiment. Zo zijn we nu bezig met de ontwikkeling van een lespakket voor taal. Klik hier voor meer informatie over de Rolf Connect Hub of bekijk de video’s.

Rolf Connect – Getalbegrip & rekenen met Luuk
Rolf Connect – Coderen met Luuk

Vond je dit een interessante case, deel dit dan met anderen!

Waarom serious games?

70% meer behoud van kennis

Zeer schaalbaar

Spelenderwijs leren met software én hardware

Kosteloos ontdekken hoe je serious games succesvol inzet voor jouw organisatie?

Andere cases

BD Kiestra

BD Kiestra

Het ontwikkelvraagstuk was om een serious game te ontwikkelen ten bedoeld om de werking van een nieuw ontwikkeld softwareprogramma te promoten op een medisch congres. De game zou worden computer met touchscreen die was verpakt in een arcadekast.

read more
Robin’s Wereld

Robin’s Wereld

Soms gaat het in het onderwijs niet alleen om het leren zelf, maar ook om het bewijs dat die leerbaarheid er ís.. in dit geval in het speciaal onderwijs. Daarom ontwikkelden we Robin’s Wereld, in opdracht van ’s Heeren Loo en met financiering van Afas Software.

read more