Serious Games
zorg

< terug Home » Serious games zorg

Serious gaming in de zorg

Hoe meer plezier je hebt in iets nieuws leren, hoe gemakkelijker het wordt om informatie daadwerkelijk te onthouden. Steeds meer zorginstellingen kiezen daarom voor serious gaming: games om zorgverleners en hulpverleners nieuwe skills te leren en ter ondersteuning van cliënten.

Zulke games zijn nuttig voor iedereen. Van chirurg tot verpleegkundige, en van mantelzorger tot jeugdhulpverlener. Zo maken ze het bespreken van moeilijke onderwerpen gemakkelijker. Daarnaast kunnen gebruikers nieuwe vaardigheden oefenen zonder mensen in gevaar te brengen.

Voordelen van serious gaming in de zorg

Serious games zijn binnen de zorgsector zeer breed inzetbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een game waarin:

  • verpleegkundigen meer leren over dementie bij ouderen?
  • chirurgen een nieuwe handeling oefenen op fictieve patiënten?
  • mantelzorgers leren omgaan met lastige gevoelens?
  • jongeren geholpen worden bij depressie?

Binnen de zorgsector zijn onderwerpen vaak beladen of lastig om te bespreken. Een spel helpt om het gesprek op gang te krijgen en zulke onderwerpen bespreekbaar te maken.

Nadia Plambeck

"De mannen van mediaheads zijn enorm gedreven en creatief in het bedenken van verrassende oplossingen, waarmee meer bereikt wordt dan oorspronkelijk bedacht. Zij kennen de markt waarvoor ze werken, werken betrouwbaar en in dienst van het gezamenlijke doel. Hun persoonlijke betrokkenheid bij wat zij doen vertaalt zich in een persoonlijke manier van samenwerking, waarbij plezier en humor belangrijke ingrediënten zijn."

Nadia Plambeck

Projectleider Innovatie, ’s Heeren Loo

Toepassing in de zorg

Hulpverleners werken vaak erg hard en moeten aan een hoop kwalitatieve eisen voldoen. Daarom is het erg belangrijk dat ze op een ontspannen en regelmatige wijze de mogelijkheid hebben om op een leuke manier kennis en vaardigheden op te doen.

Steeds meer zorginstellingen vinden deze manier in serious games. Dit instrument draagt bij aan de juiste zorg, een goede training en bij sommige games zelfs aan een stukje ontspanning. Een prachtige combinatie!

Hoe werkt het

Heb je een goed idee voor een game, of wil je je door ons laten inspireren? Laten we eens kennismaken en koffie drinken. Samen met jou zetten we ideeën op papier. Daarna gaan we aan de slag met een plan en de ontwikkeling. Altijd met een doel: een serious game waar jouw zorgmensen beter van worden.

Contact opnemen

Kennismaken, koffie drinken en sparren over jouw ideeën? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Heerenveen. Wij staan te popelen om je meer te vertellen over onze serious games.

Waarom serious games?

70% meer behoud van kennis

Zeer schaalbaar

Spelenderwijs leren met software én hardware

Kosteloos ontdekken hoe je serious games succesvol inzet voor jouw organisatie?

Enkele cases

Rolf Connect

Rolf Connect

De laatste jaren is het aanbod van digitaal lesmateriaal enorm toegenomen. Sterker nog, kinderen van de basisschool weten niet beter, het gebruik van het digitaal leermiddel zoals een digibord, tablet of computer is normaal. Daarom is digitale geletterdheid belangrijk.

read more
Robin’s Wereld

Robin’s Wereld

Soms gaat het in het onderwijs niet alleen om het leren zelf, maar ook om het bewijs dat die leerbaarheid er ís.. in dit geval in het speciaal onderwijs. Daarom ontwikkelden we Robin’s Wereld, in opdracht van ’s Heeren Loo en met financiering van Afas Software.

read more