Ontdek de
demo-app

< terug Home » Ontdek de demo-app

Kom achter de kracht van serious games met een demo-app

Serious gaming

Serious gaming is razend populair. En niet voor niets. Onderzoeken laten zien dat dit één van de meest effectieve manieren is om kennis over te dragen en te behouden. Het speelt namelijk in op de intrinsieke motivatie van de gebruiker met als doel om spelenderwijs nieuwe vaardigheden te leren. Een perfecte tool voor jouw bedrijf dus!

Waarom het werkt

Serious games kunnen zich focussen op een algemeen of juist specifiek trainingsdoel en zijn ontworpen om de aandacht van de speler vast te houden. Ze maken namelijk gebruik van storytelling en beloningen, waardoor een speler geïnteresseerd en gemotiveerd blijft om door te gaan. Naast beloningen is ook de progressie een drijfveer. Deze directe feedback motiveert om te blijven spelen en beter te worden. En dat is de kracht van serious games.

De voordelen van serious gaming

Chamin Hardeman

Business Unit Manager

Gerben Suurmeijer

Developer & designer

Rose Meivogel

Developer

Steffan Venema

Developer

Frank Roeper

Developer

SaaS en maatwerk

We zijn al meer dan 15 jaar professional op het gebied van serious games. Van SaaS oplossingen tot games op maat, wij helpen onze klanten om hun medewerkers of deelnemers op een innovatieve en creatieve manier meer kennis op te doen, én te behouden.

Het afnemen van een serious game kan bij ons op twee manieren: als SaaS of als maatwerk:

SaaS

Een SaaS serious game is een game die in de basis al staat. Een soort template dus. Deze kun je zelf inhoudelijk inrichten met eigen kennis en kunde om tot een volledige game te komen.

Download onze app

Met onze app ‘Make it Stick!’ ontdek je hoe je een SaaS game naar wens kunt inrichten met de kennis die jij wilt aanbieden. Op die manier laten we je zien hoe serious gaming helpt met het overdragen van de kennis binnen jouw organisatie.

Download de app (klik hier voor iOS en klik hier voor Android), en registreer je door simpelweg je naam en e-mailadres achter te laten.

Nieuwsgierig geworden hoe je dit succesvol voor jouw organisatie kunt inzetten?

Laten we dan kennismaken!

Maatwerk

Waar je bij SaaS ‘vastzit’ aan standaard elementen, kun je bij een maatwerk serious game je fantasie helemaal op hol laten slaan. Kijk maar eens bij de klantcases hieronder.

Enkele cases

BD Kiestra

BD Kiestra

Het ontwikkelvraagstuk was om een serious game te ontwikkelen ten bedoeld om de werking van een nieuw ontwikkeld softwareprogramma te promoten op een medisch congres. De game zou worden computer met touchscreen die was verpakt in een arcadekast.

read more
Rolf Connect

Rolf Connect

De laatste jaren is het aanbod van digitaal lesmateriaal enorm toegenomen. Sterker nog, kinderen van de basisschool weten niet beter, het gebruik van het digitaal leermiddel zoals een digibord, tablet of computer is normaal. Daarom is digitale geletterdheid belangrijk.

read more
Robin’s Wereld

Robin’s Wereld

Soms gaat het in het onderwijs niet alleen om het leren zelf, maar ook om het bewijs dat die leerbaarheid er ís.. in dit geval in het speciaal onderwijs. Daarom ontwikkelden we Robin’s Wereld, in opdracht van ’s Heeren Loo en met financiering van Afas Software.

read more

Gratis download Robins Wereld

Eén van deze maatwerk games is te downloaden, namelijk: Robin’s Wereld. Download de app via de QR Code (iOS only) of klik hier en ontdek de mogelijkheden die een maatwerk serious game te bieden heeft voor jouw bedrijf.

De mogelijkheden zijn eindeloos.

Daarom vertellen we je er graag meer over onder het genot van een bakje koffie. En we laten natuurlijk nog liever zien hoe we dit samen in de praktijk kunnen brengen.

NIEUW: Power Up Traject

Wij zijn natuurlijk al een tijdje bekend in de wereld van serious gaming en kunnen eenvoudig de weg vinden in alle mogelijkheden die serious games te bieden hebben. Maar we snappen ook dat je verdwaald kan raken in alle oplossingen en niet meer weet welke richting je voor jouw organisatie moet kiezen. Speciaal voor deze beginnende avonturiers hebben we het Power Up Traject in het leven geroepen.

Dus heb je een goed idee en denk je dat serious games een oplossing kunnen bieden, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is het Power Up Traject wat voor jou:

 • Een concrete vertaling van idee naar concept
 • Geen ‘wat als’-scenario’s in het ontwikkeltraject
 • Vergroten van de draagkracht voor het project
 • Voorkomen dat het eindproduct op de plank belandt

Wat onze klanten zeggen

 • Nadia Plambeck

  "De mannen van mediaheads zijn enorm gedreven en creatief in het bedenken van verrassende oplossingen, waarmee meer bereikt wordt dan oorspronkelijk bedacht."

  Nadia Plambeck

  Projectleider Innovatie, ’s Heeren Loo

 • Hans Haarman

  "Er wordt snel en duidelijk gecommuniceerd en de mensen van Mediaheads zijn altijd bereid een stapje extra te zetten. Vaak zelfs al voordat dit gevraagd wordt."

  Hans Haarman

  International Sales Manager, De Rolf Groep

 • "Dankzij Mediaheads hebben we een fantastische app waarmee we zien hoe betrokken deelnemers zijn na een training en bieden we hen micro-learnings waarmee ze het geleerde op een speelse manier blijven houden."

  Michiel Bloemendaal

  Eigenaar, STUDIO.WHY