SAAS
Serious Gaming

< terug Home » SaaS serious gaming

In de afgelopen jaren is de vraag naar serious gaming flink gestegen. Steeds meer bedrijven zien het nut ervan in en zetten het in om hun medewerkers of klanten te trainen of meer te leren.

Serious games zijn ontworpen voor meer dan alleen entertainment en gaan nog verder dan gamification. De games bevatten namelijk een hoop prikkels die inspelen op de intrinsieke motivatie van de gebruiker. Denk daarbij aan features als competitie, nieuwsgierigheid, samenwerkingen en uitdagingen. Het doel van een dergelijke game is dan ook om mensen te laten doorspelen. Met name bij ‘saaie’ of complexe handelingen is serious gaming daarom erg geschikt.

Software as a Service (SAAS)

Een game op maat is een kostbare investering. Daarom werken we naast content op maat ook met SAAS. Dit staat voor Software As A Service.

Wanneer je gebruik maakt van onze SAAS-mogelijkheden bieden we je software die je zelf kunt inrichten. Zie het als een standaard ‘template’ die je via een website benadert. Aan deze template voeg je je eigen kennis en kunde toe, om zo tot een volledige serious game te komen.

Benieuwd hoe dit precies in z’n werk gaat? We laten het je graag zien door middel van een interactieve demo.

Ons SaaS platform is ontwikkeld omdat er een sterke behoefte is aan een duurzaam en effectief leerplatform waarmee medewerkers getraind kunnen worden. Met een SAAS platform spelen we tevens in op de zogenaamde forgetting curve. Dit is een hypothese die veronderstelt dat aangeleerde kennis verloren gaat wanneer deze niet tijdig en frequent gebruikt wordt.

Ga maar eens na: deelnemers worden vaak gedurende een aantal dagen ondergedompeld in een intensieve training. De week daarna gaan ze weer aan het werk en de kennis wordt niet direct gebruikt. Na 2 dagen is 70% van de kennis verloren gegaan. 70% van het totaalbedrag voor de training is een behoorlijke kostenpost. Erg zonde natuurlijk.

Voordelen van SAAS

Hoewel je met SAAS minder invloed hebt over hoe de game eruit komt te zien, houd je wel meer budget over om jouw game naar eigen smaak en inzicht in te richten. Door de intuïtieve indeling van de software is het toevoegen van content of activiteiten gemakkelijk zelf te realiseren, waardoor je snel kunt schakelen.

Door middel van het SaaS of een Game based learning platform stelt Mediaheads organisaties in staat om:

  • Eenvoudig modulair content/kennis te organiseren in een mobiele toepassing
  • Trainingen te ontwikkelen door middel van cases en quizen
  • Effectieve trainingen te ontwikkelen die door middel van een geïntegreerde serious game aangeboden wordt
  • Kennis frequent en in kleine stukjes blijvend aan te bieden
  • Tijdens webinars de interactie met de viewers aan te gaan door een interne quiz te doen waarmee spelenderwijs en gezonde competitie kennis getoetst kan worden
  • Door middel van een content dashboard analyse te doen op het gebruik van het platform en de content.

Daarnaast is het mogelijk om een serious game op maat te maken. De op maat games kunnen ook ingericht worden met behulp van het SAAS platform

Serious games met Mediaheads

Mediaheads is al meer dan 15 jaar professional op het gebied van serious games. Van games op maat tot SAAS oplossingen, wij helpen onze klanten om hun medewerkers en klanten op een innovatieve en creatieve manier meer kennis tot zich te laten nemen.

Contact opnemen

Wil je meer informatie over SAAS? Bijvoorbeeld over welk platform geschikt is voor jouw content? Wij staan te popelen om je meer te vertellen, en vooral om je meer te laten zien. Vraag nu direct een gratis demo aan om alle mogelijkheden te ontdekken!

Waarom serious games?

70% meer behoud van kennis

Zeer schaalbaar

Spelenderwijs leren met software én hardware

Kosteloos ontdekken hoe je serious games succesvol inzet voor jouw organisatie?

Enkele cases

BD Kiestra

BD Kiestra

Het ontwikkelvraagstuk was om een serious game te ontwikkelen ten bedoeld om de werking van een nieuw ontwikkeld softwareprogramma te promoten op een medisch congres. De game zou worden computer met touchscreen die was verpakt in een arcadekast.

Lees meer
Rolf Connect

Rolf Connect

De laatste jaren is het aanbod van digitaal lesmateriaal enorm toegenomen. Sterker nog, kinderen van de basisschool weten niet beter, het gebruik van het digitaal leermiddel zoals een digibord, tablet of computer is normaal. Daarom is digitale geletterdheid belangrijk.

Lees meer
Robin’s Wereld

Robin’s Wereld

Soms gaat het in het onderwijs niet alleen om het leren zelf, maar ook om het bewijs dat die leerbaarheid er ís.. in dit geval in het speciaal onderwijs. Daarom ontwikkelden we Robin’s Wereld, in opdracht van ’s Heeren Loo en met financiering van Afas Software.

Lees meer