Mixed Reality: alsof je er zelf middenin zit

 

 

< terug Home » Mixed reality

Wat is Mixed Reality?

Mixed Reality is het summum van de toekomst: een mix van Virtual Reality en Augmented Reality. Bij VR is de kenmerkende VR-bril al aardig ingeburgerd. Nadeel is dat je de werkelijke omgeving om je heen niet meer ziet.

In Augmented Reality voeg je 3D-figuren toe aan de werkelijkheid. En in Mixed Reality komen die twee dan samen: je ziet de werkelijkheid, maar met behulp van een smartphone komen 3D-figuren tot leven die je vervolgens kunt sturen door met je handen bepaalde dingen te doen.

Denk je bijvoorbeeld aan de insecten van de marketeers van Albert Heijn, die tot leven komen als je ze met de app van deze campagne in het vizier neemt. Levensecht en zo inspirerend!

Omzet verhogend en puur fun!

Of neem het bierviltje in een trendy cocktailbar. Je komt binnen, installeert de app en richt je telefoon op het bierviltje. Dankzij de herkenbare ‘marker’ projecteert de app levensecht een cocktailglas op je viltje. Wil je deze heerlijke mix of toch een andere smaak?

Door te draaien met het viltje, krijg je projecties van de andere cocktailopties. Heerlijk. Fun. En zo onweerstaanbaar dat het de omzet wel moet verhogen!

Hoe kun je met Mixed Reality tijd en geld besparen?

AR, Augmented Reality, is al meer in gebruik dan dat veel mensen zich bewust zijn. Pokémonfiguurtjes die je op je telefoon ziet in de stad waar je op dat moment staat? Pure AR!

Apps waarin je jouw huis inricht met meubels of verfkleuren die je alleen nog maar online hebt aangeklikt? Pure AR!

En dat is nog maar kinderspel. In de corporate wereld zal AR heel snel een vlucht nemen:

  • Omdat het in de medische wereld bijvoorbeeld kan helpen om direct een 3D-scan te maken waarmee de arts een betere diagnose kan stellen.
  • Omdat een klantenservice overbodig wordt als de monteur via jouw VR-bril met je mee kan kijken bij een storing… zodat zowel klant als monteur de deur niet meer uit hoeven voor makkelijk te verhelpen mankementen.
  • En omdat ontwerpers en ingenieurs hun creaties in 3D kunnen bekijken en aanpassen nog voordat het prototype gebouwd is. Die prototypes zijn wellicht helemaal overbodig, en de kinderziekten worden in de simulatie al ontdekt. Hoeveel tijd en geld kan dat besparen?

Je eigen reality laten ontwerpen?

VR, AR en Mixed Reality ontwikkelen zich razendsnel. Nieuwe toepassingen creëren een sneeuwbal van kennis, waardoor de ontwikkelkosten steeds beter beheersbaar blijven. VR en AR zijn nu al geweldige tools voor mooie plannen, maar wij verwachten dat Mixed Reality in de nabije toekomst nog aantrekkelijker zal worden, en ook een stuk betaalbaarder.

Dus heb je een idee? Een vaag plan?

Of zelfs alleen een eerste ballonnetje? Schroom niet. Kom bij ons aan tafel en kijk wat er gebeurt als wij er over brainstormen. Dan is ook dit plan misschien binnen no time realiteit.. en mixed reality!

Waarom met ons?

Waarschijnlijk ben je op onze site gekomen omdat iemand naar ons doorverwees, of omdat we redelijk goed vindbaar zijn. Maar wat echt belangrijk is, is wat onze kwaliteiten zijn.

Zo zijn we in het eerste deel van project supersnel. De creatieve energie spat eraf en dat merk je, voel je en motiveert je!
Als tweede noemen we graag onze brede inzetbaarheid. We doen games, apps, software en films en profiteren continu van die overlapping.
En als derde: we zijn klein maar fijn. Blijven fris door de diversiteit van onze opdrachtgevers. En werken samen met echte specialisten die meestal als zelfstandige professionals ook een naam hoog te houden hebben.

Dat gezegd hebbende: onze superhelden vind je hier, als je meer over ons wilt weten.

Waarom serious games?

70% meer behoud van kennis

Zeer schaalbaar

Spelenderwijs leren met software én hardware

Kosteloos ontdekken hoe je serious games succesvol inzet voor jouw organisatie?

Enkele cases

BD Kiestra

BD Kiestra

Het ontwikkelvraagstuk was om een serious game te ontwikkelen ten bedoeld om de werking van een nieuw ontwikkeld softwareprogramma te promoten op een medisch congres. De game zou worden computer met touchscreen die was verpakt in een arcadekast.

read more
Rolf Connect

Rolf Connect

De laatste jaren is het aanbod van digitaal lesmateriaal enorm toegenomen. Sterker nog, kinderen van de basisschool weten niet beter, het gebruik van het digitaal leermiddel zoals een digibord, tablet of computer is normaal. Daarom is digitale geletterdheid belangrijk.

read more
Robin’s Wereld

Robin’s Wereld

Soms gaat het in het onderwijs niet alleen om het leren zelf, maar ook om het bewijs dat die leerbaarheid er ís.. in dit geval in het speciaal onderwijs. Daarom ontwikkelden we Robin’s Wereld, in opdracht van ’s Heeren Loo en met financiering van Afas Software.

read more