Wij maken

Mixed Reality: alsof je er zelf middenin zit

Home » Mixed Reality

Wat is Mixed Reality?

Mixed Reality is het summum van de toekomst: een mix van Virtual Reality en Augmented Reality. Bij VR is de kenmerkende VR-bril al aardig ingeburgerd. Nadeel is dat je de werkelijke omgeving om je heen niet meer ziet.

In Augmented Reality voeg je 3D-figuren toe aan de werkelijkheid. En in Mixed Reality komen die twee dan samen: je ziet de werkelijkheid, maar met behulp van een smartphone komen 3D-figuren tot leven die je vervolgens kunt sturen door met je handen bepaalde dingen te doen.

Denk je bijvoorbeeld aan de insecten van de marketeers van Albert Heijn, die tot leven komen als je ze met de app van deze campagne in het vizier neemt. Levensecht en zo inspirerend!

Omzet verhogend en puur fun!

Of neem het bierviltje in een trendy cocktailbar. Je komt binnen, installeert de app en richt je telefoon op het bierviltje. Dankzij de herkenbare ‘marker’ projecteert de app levensecht een cocktailglas op je viltje. Wil je deze heerlijke mix of toch een andere smaak?

Door te draaien met het viltje, krijg je projecties van de andere cocktailopties. Heerlijk. Fun. En zo onweerstaanbaar dat het de omzet wel moet verhogen!

Er is zoveel mogelijk! Kijk maar eens

Hoe kun je met Mixed Reality tijd en geld besparen?

AR, Augmented Reality, is al meer in gebruik dan dat veel mensen zich bewust zijn. Pokémonfiguurtjes die je op je telefoon ziet in de stad waar je op dat moment staat? Pure AR!

Apps waarin je jouw huis inricht met meubels of verfkleuren die je alleen nog maar online hebt aangeklikt? Pure AR!

En dat is nog maar kinderspel. In de corporate wereld zal AR heel snel een vlucht nemen:

  • Omdat het in de medische wereld bijvoorbeeld kan helpen om direct een 3D-scan te maken waarmee de arts een betere diagnose kan stellen.
  • Omdat een klantenservice overbodig wordt als de monteur via jouw VR-bril met je mee kan kijken bij een storing… zodat zowel klant als monteur de deur niet meer uit hoeven voor makkelijk te verhelpen mankementen.
  • En omdat ontwerpers en ingenieurs hun creaties in 3D kunnen bekijken en aanpassen nog voordat het prototype gebouwd is. Die prototypes zijn wellicht helemaal overbodig, en de kinderziekten worden in de simulatie al ontdekt. Hoeveel tijd en geld kan dat besparen?

Het hoeft niet moeilijk.

De kunst is om het ei van Columbus te bedenken voordat de concurrent het doet.

Ben je al aan het broeden? Dan is het misschien handig om nu vast te bellen (0513 – 43 64 28) of een mailtje te sturen naar chamin@mediaheads.nl

Voorbeeld uit eigen doos

Ter inspiratie nemen we Lotje weer even als voorbeeld. Hiervoor hebben we de bovenkant van de doos van Rolf Connect Rekenen ingesteld als ‘marker’. Als je er op richt met de bijbehorende app, komt Lotje tot leven. Probeer maar!

Nog even een paar extra dingen programmeren en we laten haar zo bij je over de tafel lopen; de mogelijkheden zijn eindeloos. Meer over Lotje lees je trouwens in onze casus over Rolf Connect.

Je eigen reality laten ontwerpen?

VR, AR en Mixed Reality ontwikkelen zich razendsnel. Nieuwe toepassingen creëren een sneeuwbal van kennis, waardoor de ontwikkelkosten steeds beter beheersbaar blijven. VR en AR zijn nu al geweldige tools voor mooie plannen, maar wij verwachten dat Mixed Reality in de nabije toekomst nog aantrekkelijker zal worden, en ook een stuk betaalbaarder.

Dus heb je een idee? Een vaag plan?

Of zelfs alleen een eerste ballonnetje? Schroom niet. Kom bij ons aan tafel en kijk wat er gebeurt als wij er over brainstormen. Dan is ook dit plan misschien binnen no time realiteit.. en mixed reality!

Waarom met ons?

Waarschijnlijk ben je op onze site gekomen omdat iemand naar ons doorverwees, of omdat we redelijk goed vindbaar zijn. Maar wat echt belangrijk is, is wat onze kwaliteiten zijn.

  • Zo zijn we in het eerste deel van project supersnel. De creatieve energie spat eraf en dat merk je, voel je en motiveert je!
  • Als tweede noemen we graag onze brede inzetbaarheid. We doen games, apps, software en films en profiteren continu van die overlapping.
  • En als derde: we zijn klein maar fijn. Blijven fris door de diversiteit van onze opdrachtgevers. En werken samen met echte specialisten die meestal als zelfstandige professionals ook een naam hoog te houden hebben.

Dat gezegd hebbende: onze superhelden vind je hier, als je meer over ons wilt weten.

Meteen kennismaken? Mag ook!

Bel naar 0513-436428 of stuur ons een email.

Eerst koffie.

Dan idee.

Dan plan.

Of bekijk waar we nog meer mee kunnen helpen:

Apps en software

Games

3D en animatie

Apps en software

Creëer eigen tools voor registratie, samenwerken, besturen of informeren.

Games

Serieuze training of spelenderwijs leren: games dagen uit om te presteren.

3D en animatie

Bewegend beeld zegt meer dan 10.000 woorden. Bekijk het hier.

Of bekijk waar we nog meer mee kunnen helpen:

Apps en software

Apps en software

Creëer eigen tools voor registratie, samenwerken, besturen of informeren.

Games

Games

Serieuze training of spelenderwijs leren: games dagen uit om te presteren.

3D en animatie

3D en animatie

Bewegend beeld zegt meer dan 10.000 woorden. Bekijk het hier.