3D animaties die tot de verbeelding spreken

 

 

< terug Home » 3D animaties

Wanneer is een animatie of 3D film een goed idee?

Deze vraag krijgen we nooit precies zo gesteld. Maar het is wel wat veel bedrijven eigenlijk als eerste willen weten. Eigenlijk is het antwoord meestal: Altijd!

Een animatie is namelijk ideaal om:

  • je logo en merkherkenning tot leven te brengen
  • Een complex proces in een paar seconden te laten zien
  • Iets te laten zien wat nog niet bestaat

Nog meer voordelen

  • Animaties zijn sneller te bevatten dan een geschreven of gesproken boodschap.
  • Bij eigen animaties hoef je geen ongewenste achtergronden weg te poetsen: alles wat je ziet, is bewust ingetekend.
  • En: je kunt inzoomen op de meest minutieuze details, met behoud van overzicht. Of een heel proces versnellen.

Kosten en baten van 3D

Goedkope animatie laten maken? Nou… het eerste stuk van de ontwikkeling is meteen het ingewikkeldst, dus echt goedkoop is het niet. Daar staat tegenover dat als je het 3D-object eenmaal hébt, je er heel gemakkelijk een vervolg aan kunt geven. Het eerste stuk is dus duur. Daarna wordt het allemaal een stuk betaalbaarder.

Denk bijvoorbeeld aan:

Je kunt een scéne of shot in een animatie makkelijk aanpassen als het product of het proces later verandert. Het filmpje is dan geen weggegooid geld.De basis van je hoofdpersoon is immers al ontworpen, uitgewerkt en kan in allerlei vormen en bewegingen terugkomen.

Je kunt een grafisch weergegeven avatar van je bedrijf vaak hergebruiken. Als 3D-personage in je chatbox bijvoorbeeld, of bij nieuw filmmateriaal of op social media. Bewegend beeld maakt dan zoveel meer indruk dan een gewoon plaatje.

Je hoeft geen acteurs in te huren en je kampt niet met de privacy van werknemers. Echte mensen zijn hartstikke leuk… maar een poppetje is zoveel neutraler dat de boodschap beter overkomt… en je kunt zelfs medische en gevaarlijke processen uitbeelden.

Voor wie werken wij?

Vaak is een animatie of filmpje onderdeel van een groter project waarin wij ook de app en software ontwikkelen. Hylkepiter was een pilot-film waarmee we de nieuwe Sesamstraat hadden willen maken… maar dan in het Fries. Hier zie je hem via Youtube.

‘s Heeren Loo combineerde een aantal oplossingen, waarvan een 3D-animatie wel het stuk was waar de mooiste reacties op kwamen. Geen wonder, want deze klant gunde personeel en relaties een bewegend beeld van hun toekomst.

En Lotje? Zij is het tot leven gekomen logo van de Rolf groep. Bij de eerste pitch voor het voltallige team van Rolf lieten we Lotje voor het eerst in 3D naar de klant zwaaien. Volgens ons hadden we de pitch toen al gewonnen, maar ze hebben nog wel naar ons achterliggende plan geluisterd. Zoveel indruk kan beeld maken!

Inmiddels doen we ook andere projecten voor Rolf groep, waarbij we veelvuldig gebruik maken van de opties van onze hartveroverende Lotje.

Waarom serious games?

70% meer behoud van kennis

Zeer schaalbaar

Spelenderwijs leren met software én hardware

Kosteloos ontdekken hoe je serious games succesvol inzet voor jouw organisatie?

Enkele cases

BD Kiestra

BD Kiestra

Het ontwikkelvraagstuk was om een serious game te ontwikkelen ten bedoeld om de werking van een nieuw ontwikkeld softwareprogramma te promoten op een medisch congres. De game zou worden computer met touchscreen die was verpakt in een arcadekast.

read more
Rolf Connect

Rolf Connect

De laatste jaren is het aanbod van digitaal lesmateriaal enorm toegenomen. Sterker nog, kinderen van de basisschool weten niet beter, het gebruik van het digitaal leermiddel zoals een digibord, tablet of computer is normaal. Daarom is digitale geletterdheid belangrijk.

read more
Robin’s Wereld

Robin’s Wereld

Soms gaat het in het onderwijs niet alleen om het leren zelf, maar ook om het bewijs dat die leerbaarheid er ís.. in dit geval in het speciaal onderwijs. Daarom ontwikkelden we Robin’s Wereld, in opdracht van ’s Heeren Loo en met financiering van Afas Software.

read more