Home » Blog » Robins Wereld voor kinderen met een verstandelijke beperking

Robins Wereld voor kinderen met een verstandelijke beperking

aug 7, 2020 | Apps en software, Games, Geen categorie

’s Heeren Loo ontwikkelt in samenwerking met Mediaheads de serious game Robins Wereld. Deze educatieve game is gericht op kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

Onderwijs voor kinderen met een beperking gaat verder dan het overdragen van inhoud. Het vraagt om focus op het leren leren. Als kinderen leren opletten, onthouden en organiseren kunnen ze meer van het lesaanbod en de instructies profiteren. Uit de visie dat ieder kind kan leren leren en uit de overtuiging dat ieder kind zich dus kan ontwikkelen is de educatieve game ontstaan. Dankzij een donatie van de AFAS Foundation is versie 1.0 van Robins Wereld eind vorig jaar gelanceerd en in januari beloond met een IPON Award.

In verschillende spelwerelden worden door het aanbieden van mini games de vaardigheden van de kinderen getest en getraind. De hints die het kind tijdens de spellen krijgt zijn volgens een standaard opbouw gemaakt en focussen op: het herinneren, het geven van een algemene hint, het geven van een specifieke hint en tot slot het samen doen. De uitwerkingen geven een duidelijk beeld waar het kind goed en minder goed in is en welke hints het kind helpt om te leren leren.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de doorontwikkeling van Robins Wereld. De game is omgezet van desktop game naar iOS en op een nieuwe game core gebouwd. Dit biedt voordelen voor het ontwikkelproces met ons testpanel en geeft meer flexibiliteit voor het bijstellen van hints, feedback, spelfunctionaliteiten en gamification.

De avontuurlijke reis die de kinderen samen met Robin meemaken is natuurlijk onveranderd gebleven

Plezier en spelen vormen de basis voor leren. Intrinsieke motivatie zorgt voor langer en geconcentreerder doorwerken waardoor er meer geleerd kan worden. Het zijn de ingrediënten van een serious game die, in de juiste mix, zeer waardevol zijn voor het leren zowel bij een jonge als oudere doelgroep. Wil je op de hoogte blijven van Robins Wereld of wil je weten welke mogelijkheden Serious Games voor jou kunnen betekenen, neem dan contact met ons op!

 

Vond je dit een waardevol artikel, deel dit dan met anderen!

Andere artikelen