Serious games in het onderwijs

Leer meer
Terug

Lesboeken van de toekomst

Waarom kiezen voor serious games?

bart wanninge klein

Bart Waninge

Docent, Terra Mbo

"Het is muisstil in de klas als de studenten bezig zijn met de game!"

"De serious game die wij samen met Mediaheads hebben ontwikkeld, zorgt ervoor dat studenten door het runnen van hun eigen hippische bedrijf hun financiële vaardigheden kunnen oefenen. Tijdens stages is dat door de gevoeligheid van de informatie niet mogelijk. Het is gaaf om te zien hoe het spel aanslaat bij de studenten en docenten. Als je nu de klas inloopt terwijl ze met de game bezig zijn, dan is het muisstil."

Toepassing in het onderwijs

Leuker en effectiever

Serious games in het onderwijs

Steeds vaker duiken serious games op in het onderwijs om leren leuker en effectiever te maken. Van basisscholen tot middelbare scholen, deze interactieve spellen helpen leerlingen om nieuwe concepten en vaardigheden op een boeiende manier te leren.

Door spel toe te voegen aan de lesstof, blijven leerlingen langer geïnteresseerd en gemotiveerd, zelfs bij saaie of lastige onderwerpen. Moeilijke en abstracte onderwerpen worden visueel en interactief gemaakt, waardoor de stof makkelijker te begrijpen is. Serious games zorgen ervoor dat kennis beter blijft hangen en helpen bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals kritisch denken, probleemoplossend vermogen en samenwerken. Zo leren leerlingen op een leuke manier en zijn ze beter voorbereid op de toekomst!

Vertel het jouw organisatie!

Weten wat de voordelen zijn van serious games in het onderwijs én hoe je jouw organisatie daarin meekrijgt? Download dan de whitepaper ‘Serious games in het onderwijs’ en maak leren leuker en effectiever voor jouw studenten!

Download whitepaper
Download whitepaper onderwijs

Vul onderstaand formulier in en ontvang de whitepaper in je mailbox.


Onze methode

Onze methode bestaat uit vijf overzichtelijke stappen, waarbij belangrijke stakeholders – van klant tot eindgebruiker – nauw betrokken zijn.

 • Kennismaking

  In een vrijblijvende kennismakingssessie leren we elkaar kennen en krijgen we zicht op jullie wensen en doelen.
  Kennismaking
 • Launch Path

  We bieden 'Launch Path' aan om te verkennen of serious gaming bij jouw organisatie past. Samen definiëren we kernvragen en een eerste kansrichting.
  Proces gameontwikkeling
 • Design Research

  Samen onderzoeken we de behoeften van je doelgroep en stakeholders via interviews en prototypes om waardevolle inzichten te verzamelen.
  werkwijze prototypisch onderzoek
 • Ontwikkeling

  Onze knappe koppen bouwen op basis van de verkregen inzichten een effectieve serious game en testen deze grondig om aan jouw doelen te voldoen.
  gameontwikkeling
 • Implementatie

  We lanceren de game en begeleiden de implementatie, met voortdurende ondersteuning en evaluatie voor maximale impact.
  Student en docent aan het werk met een serious game
Meer over onze werkwijze