Serious games in de zorg

Lees verder
Terug

Robins Wereld

Een prachtig voorbeeld van hoe serious games kunnen functioneren in de zorg is ons project ‘Robins Wereld’. In samenwerking met ‘s Heeren Loo hebben we een game ontworpen en ontwikkeld speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Tijdens dit project was het van groot belang elkaar taal te leren spreken, om zo tot een game-ontwerp te komen om echt impact te kunnen realiseren. Dit konden we vertalen naar de serious game, die momenteel door meerdere zorginstellingen en organisaties binnen het speciaal onderwijs worden gebruikt. Door nauw contact met de doelgroep en hun begeleiders hebben we een effectieve game gecreëerd die perfect aansluit bij hun behoeften.

Dit laat zien dat maatwerk mogelijk is voor alle doelgroepen binnen de zorg!

robins wereld jpeg

Onze methode

Onze methode bestaat uit vijf overzichtelijke en praktische stappen, waarbij alle belangrijke stakeholders – van klant tot eindgebruiker – nauw betrokken zijn.

 • Kennismaking

  In een vrijblijvende kennismakingssessie leren we elkaar kennen en krijgen we zicht op jullie wensen en doelen.
  Kennismaking
 • Launch Path

  We bieden 'Launch Path' aan om te verkennen of serious gaming bij jouw organisatie past. Samen definiëren we kernvragen en een eerste kansrichting.
  launch path
 • Design Research

  Samen onderzoeken we de behoeften van je doelgroep en stakeholders via interviews en prototypes om waardevolle inzichten te verzamelen.
  werkwijze prototypisch onderzoek
 • Ontwikkeling

  Onze knappe koppen bouwen op basis van de verkregen inzichten een effectieve serious game en testen deze grondig om aan jouw doelen te voldoen.
  gameontwikkeling
 • Implementatie

  We lanceren de game en begeleiden de implementatie, met voortdurende ondersteuning en evaluatie voor maximale impact.
  Student en docent aan het werk met een serious game
Meer over onze werkwijze