Piramide Digitaal

ontdekplaat ipad
Terug

Piramide Digitaal is een innovatieve app voor kinderopvang en basisscholen, ontwikkeld door Mediaheads samen met de Rolf groep. Met deze tool leren baby’s tot kleuters spelenderwijs op het digibord, pc of de tablet.

Met een Piramide Nederland-licentie krijgen docenten toegang tot een wereld vol interactieve leeractiviteiten, speciaal ontworpen voor jonge kinderen. Het aanbod dekt alle ontwikkelingsgebieden van kinderen af en is afgestemd op het curriculum. Dit betekent minder werk voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten, terwijl kinderen genieten van doelgericht leren in een speelse omgeving.

h8 tutoring 190424 groot 67

De uitdaging en het proces

Mediaheads heeft de taak gekregen om de bestaande papieren methode Piramide te transformeren naar een schaalbaar en toekomstbestendig digitaal platform. We begonnen met een grondige analyse van de huidige methode en bespraken de prioriteiten uitvoerig met de klant. Op basis van de verkregen inzichten en de uitgebreide gesprekken, hebben we een eerste vertaling gemaakt in de vorm van een functioneel ontwerp. Dit diende als een bevestiging dat we de wensen en verwachtingen van de klant goed hadden begrepen. Vervolgens hebben we het concept in nauwe samenwerking met de Rolf groep verder verfijnd.

Gerreke Gierveld, Projectleider Piramide Nederland over de samenwerking met Mediaheads

gerreke vierkant

“Met Mediaheads en een externe vormgever hebben we toegewerkt naar een prachtig eindresultaat waar we allemaal trots op zijn. Deze samenwerking verliep heel prettig. De app Piramide Digitaal werkt heel eenvoudig en intuïtief. Het is zo fijn te zien, dat het werkveld van kinderopvang en basisonderwijs met plezier werkt met Piramide. En natuurlijk dat de jonge kinderen uiteindelijk profiteren hiervan in hun ontwikkeling.”

Andere projecten

Meer projecten