Rolf Connect: samensmelting van fysiek en digitaal in het onderwijs

28 december 2023
Terug

Op 24 april zitten wij op het puntje van onze stoel tijdens de aankomende Rolf Talk, waar de serious game ‘Storytelling’ van Rolf Connect centraal zal staan. 

Chamin Hardeman van Mediaheads: “Het was echt ontzettend gaaf om dit product samen met de Rolf Groep te ontwikkelen. Inmiddels wordt Rolf Connect ook in Duitsland, Denemarken, België, Zweden en Finland gebruikt. Daar zijn we best trots op! Het resultaat van een leerzaam ontwerptraject”  

Het idee voor de serious game ‘Storytelling’ kwam van Chamin. Mediaheads maakte een prototype, geïnspireerd door Cartooners van Electronic Arts, een spel dat Chamin vroeger ‘grijs speelde’. Samen met de Rolf Groep is daar een didactische component aan toegevoegd, waarbij we voortdurend hebben gekeken naar de SLO doelen om gericht de connectie met het onderwijs te leggen. Het resultaat is een interessant pakket waarmee kinderen spelenderwijs bezig zijn met taal.  

Fysiek en digitaal geïntegreerd 

‘Storytelling’ is een van de speldozen die ontwikkeld zijn voor ‘Rolf Connect’. Rolf Connect is meer dan alleen een leermiddel; het is een modulair product dat verschillende vakgebieden bestrijkt. Met vier speldozen – Storytelling, rekenen, coderen en kleur & vorm – biedt Rolf Connect het onderwijs een breed scala aan leermogelijkheden die allemaal volgens hetzelfde principe werken. Via fysieke blokjes en de hub kunnen kinderen communiceren met een tablet of laptop, waardoor fysiek en digitaal op een boeiende manier worden geïntegreerd. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

rolf connect

Chamin: “Doordat de kinderen actief en fysiek bezig zijn met blokjes en materialen, spreken zij spelenderwijs verschillende delen van hun hersenen aan. Hierdoor beklijft de lesstof beter. De theorie hierachter is ‘embodied learning’, een onderwijsbenadering die nadruk legt op fysieke interactie en zintuiglijke ervaringen om leerresultaten te verbeteren.”  

Meld je aan voor Rolf Talk

Nieuwsgierig? Je hoort er alles over op 24 april 2024 tijdens Rolf Talk .

Wellicht ook interessant

Meer nieuws