Sijbren Mulder rondt meesterproef af: interessante inzichten in het gebruik van serious games voor onderwijs

18 juni 2024
Terug

Na bijna twee jaar van intensief onderzoek heeft Sijbren Mulder zijn meesterproef voor de Master-opleiding Serious Gaming aan de NHL Stenden afgerond. Tijdens dit onderzoek heeft hij bij verschillende studenten de door ons ontworpen serious game Stable Success gebruikt. In het artikel dat daaruit voortkomt, verkent hij hoe verschillende leerstijlen en vormen van nieuwsgierigheid kunnen worden geïntegreerd in serious games om de motivatie en betrokkenheid van studenten te vergroten.

Sijbren laat zien hoe serious games, door een speelse aanpak te combineren met onderwijsdoelen, studenten helpen om kennis op een persoonlijke en nieuwsgierige manier te ontdekken en toe te passen. Dit onderzoek biedt nieuwe ideeën voor het ontwikkelen van dynamische en op maat gemaakte leerervaringen.

sijbren

“De speelse aanpak van serious games biedt unieke mogelijkheden voor studenten om hun nieuwsgierigheid te volgen en kennis op een persoonlijke manier te verkennen,” aldus Sijbren. Zijn bevindingen kunnen bijdragen aan verdere ontwikkeling en toepassing van serious games binnen het onderwijs.

We willen Sijbren bedanken voor de prettige samenwerking de afgelopen maanden en wensen hem veel succes met de laatste stappen van zijn mastertraject. We kijken uit naar het moment om dit te vieren! 

Nieuwsgierig? Lees hier het volledige artikel van Sijbren Mulder.

Wellicht ook interessant

Meer nieuws