Pre-pilot fase serious game ‘Stable Success’ voor hippische mbo-opleidingen afgerond

28 december 2023
Terug

Na diverse klankbordsessies en verschillende testrondes met studenten van de mbo-opleidingen ‘Paardensport en -houderij’, hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt. Vorige week waren we te gast bij een van de deelnemende mbo-opleidingen, waar we samen met een enthousiaste groep studenten de pre-pilot van de serious game Stable Success hebben geëvalueerd. In de klas ontvingen we hun waardevolle feedback, wat richting geeft aan de verdere doorontwikkeling van deze game. 

Stable Success is een gezamenlijk initiatief van Yuverta, Terra, Curio, Aeres, Vonk, Zone.College, CIV-Groen, FNRS en Mediaheads. Er is een serious game ontworpen gericht op mbo-4 studenten Paardensport en -houderij’. In de game worden de studenten meegenomen op een boeiende reis door het management van een hippisch bedrijf. Door de game te spelen, raken studenten op een persoonlijke en uitdagende manier vertrouwd met de complexe wereld van ondernemerschap. Hierbij integreren we eigenaarschap, persoonlijk leiderschap en maatschappelijke relevantie in het leerproces.  

Vertaling van kennis naar vaardigheden blijft achter 

De studenten moeten na het afronden van hun opleiding in staat zijn om een paardenbedrijf op verschillende gebieden te runnen, waaronder commerciële activiteiten, bedrijfsvoeringstaken en financiën. Hoewel studenten tijdens hun stage en op school kennis opdoen, ervaren ze vaak dat er tijdens hun stage – met name op financieel vlak – niet altijd ruimte is om deze kennis in de praktijk toe te passen. Hierdoor blijft de essentiële vertaling van kennis naar vaardigheden achter. 

Marijn, student bedrijfsleider paardensport en -houderij bij Aeres, deelt zijn ervaring na het spelen van de game: “Economie is een van mijn minst leuke vakken. Door nu met een game op een leuke manier dingen te kunnen leren, bijvoorbeeld het doen van inkopen en het omgaan met financiën, is heel waardevol. Stable Success is echt iets wat ik in de trein zou spelen. Er moeten nog wel wat punten worden verbeterd. Dit hebben we vandaag met Chamin van Mediaheads besproken, zodat dit kan worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van de game.”  

pre pilot fase serious game ‘stable success voor hippische mbo opleidingen afgerond 02

Enthousiast 

Over het algemeen gaven studenten vandaag aan ons terug dat ze het een mooie game vonden, ze gaven het zelfs een 7 gemiddeld. Ook docenten blijken enthousiast: 

Simone Deijs, docent economie: “Stable Success is niet alleen leerzaam doordat het zo goed aansluit op de praktijk, maar ik zie ook een andere dynamiek in de klas ontstaan. Studenten overleggen met elkaar, helpen elkaar en delen trots hun successen. Dat is heel gaaf om te zien!”  

Pilotfase gestart 

Met het afronden van de pre-pilot fase is op 15 februari ook de pilotfase gestart, waarin de studenten van alle mbo paardgerelateerde opleidingen in dit traject met de game aan de slag kunnen. 

Sleutel tot succes 

Mediaheads ziet een gezamenlijk ontwerpproces van een game, zoals nu ook gebeurt in samenwerking met studenten, vakdocenten en specialisten van de mbo-opleidingen, als de sleutel tot succes. Door het ontwerpen van prototypes en de feedback daarop van de studenten en docenten, kunnen we een betekenisvolle game ontwikkelen die resoneert en écht aansluit bij de behoeften van de studenten. We kijken uit naar het vervolg van dit traject!  

pre pilot fase serious game ‘stable success voor hippische mbo opleidingen afgerond 03

Blijf op de hoogte, volg de laatste ontwikkeling van Stable Success op LinkedIN.

Wellicht ook interessant

Meer nieuws