Mediaheads op Groenpact Event: Voorbereid de toekomst in

28 december 2023
Terug

Deze week was Mediaheads bij het Groenpact event ‘Voorbereid de toekomst in’. Dit evenement bood een platform waar gamechangers uit diverse sectoren samenkwamen om gezamenlijk te werken aan toekomstige uitdagingen via design thinking. Als onderdeel van dit evenement organiseerden we drie interactieve sessies waarin we onze kennis deelden over serious games. Hierbij benadrukten we het belang van beeldvorming rondom een probleem, want hiermee begint wat ons betreft het ontwerp van een serious game.  

Het belang van mentale modellen 

Chamin Hardeman van Mediaheads en Sijbren Mulder, docent en masterstudent Serious Gaming, leidden de sessies en benadrukten het belang om vooraf te komen tot een gezamenlijke beeldvorming. Niet alleen tussen de klant en Mediaheads, maar met name tussen de stakeholders. We zeggen misschien hetzelfde, maar bedoelen we ook hetzelfde, spreken we dezelfde taal? Vanuit deze gezamenlijke taal kun je komen tot een blauwdruk waarmee koers gezet kan worden tot een verandering. Dit is dan ook de eerste fase die doorlopen wordt bij het ontwikkelen van een serious game. Om dit te illustreren werden mini serious games gebruikt, zoals het bouwen van eendjes met legoblokjes. De deelnemers gingen aan de slag met het bouwen van een eendje en presenteerden allen hun eigen versie nadien. Alle verschillende eendjes die waren gebouwd, illustreerden de diversiteit aan interpretaties. 

mediaheads op groenpact event voorbereid de toekomst in

Stable Success: voorbereiding op de toekomst in het groene domein 

Tijdens deze sessies kregen deelnemers ook de kans om kennis te maken met ‘Stable Succes’, een serious game die momenteel wordt ontwikkeld voor het groene domein. Deze game richt zich op het aanleren van ondernemersvaardigheden binnen de groen-sector en economische vakken. Ook in de voorfase van het ontwerp van Stable Success hebben we gewerkt aan het gezamenlijk beeld van de behoefte met de verschillende stakeholders (7 mbo-instellingen). In de tweede fase zal duurzaamheid als belangrijk thema in de game worden toegevoegd. 

Chamin Hardeman: “Door deel te nemen aan evenementen zoals het Groenpact event zetten wij ons in voor het creëren van oplossingen voor toekomstige uitdagingen in het groene onderwijs. De energie en wil tot verandering die ik tijdens het event voelde, onderstrepen de urgentie om samen te werken aan een duurzame toekomst. 

Dank aan ManageMindgroup en Groenpact voor de organisatie van dit mooie evenement. De strak georganiseerde bijeenkomst gaf ruimte voor effectieve samenwerking en resulteerde in waardevolle inzichten voor alle betrokkenen.” 

Wellicht ook interessant

Meer nieuws