Bas Benjamins: van zoekende stagiair tot succesvol 3D-Ontwerper 

9 mei 2024
Terug

Bas Benjamins, nu werkzaam als 3D-designer bij jachtontwerpbureau Vripack in Sneek, heeft zijn weg naar waar hij nu is niet zonder plotwendingen afgelegd. Als afgestudeerde in Communicatie Multimedia Design aan de Hanze in Groningen, met een voorliefde voor game development, was Bas op een queeste naar een stage die zijn innerlijke game-guru zou voeden. Gelukkig voor hem en voor ons, belandde hij destijds bij Mediaheads. 

Toen Bas voor het eerst zijn voet over de drempel van Mediaheads zette, droomde hij nog van een carrière als programmeur. Maar gedurende zijn stage kwam Bas er – mede dankzij gesprekken met andere medewerkers bij Mediaheads – achter dat zijn ambitie toch op iets anders lag dan programmeren. Bas kreeg daarom het advies en de kans om de verdieping in 3D ontwerp op te pakken. En dat beviel, want ook zijn afstudeerstage deed hij later bij Mediaheads.  

Bas: “Bij Mediaheads mocht ik werken aan het 3d-design van ‘Robins Wereld’, een serious game voor kinderen met een verstandelijke beperking. Ik vond dat heel gaaf om te doen. Eigenlijk kon je mij zien als de architect van deze virtuele omgeving en bracht ik Robins fantasierijke wereld tot leven.” 

En dit bleef niet onopgemerkt. De vaardigheden en toewijding van Bas aan het project, maakten van hem al snel een waardevol teamlid binnen Mediaheads.  

“Ik had het erg naar mijn zin bij Mediaheads. Het team was niet alleen behulpzaam, maar ook gezellig. Ik mis die onderlinge sfeer af en toe nog steeds. En ik ben nog steeds heel dankbaar voor de waardevolle stage die ik had bij Mediaheads, het heeft bijgedragen aan wie ik vandaag de dag ben. 

Dus…. ben je op zoek naar een stage waar je kunt verdwalen, ontdekken en groeien, dan is Mediaheads misschien ook wel iets voor jou!”

Wellicht ook interessant

Meer nieuws