Stable Success

werkwijze implementatie b
Terug

Met de serious game Stable Success is economie voor veel studenten van hippische opleidingen ineens een stuk leuker geworden. Door dit spel leren ze de nodige financiële vaardigheden in de praktijk toe te passen, terwijl ze hun eigen paardenstal runnen. Zo is leren niet alleen nuttig, maar ook nog eens heel vermakelijk!.

Wat is Stable Success?

Stable Success is een serious game speciaal ontworpen voor mbo-studenten in de hippische sector. In deze game bouwen en beheren studenten hun eigen paardenstal, waarbij ze door realistische scenario’s en uitdagingen essentiële financiële en ondernemersvaardigheden ontwikkelen.

werkwijze implementatie b

De uitdaging

Veel studenten vinden economie een saai vak en hebben moeite om theoretische kennis toe te passen in de praktijk. Bovendien krijgen ze tijdens hun stage vaak niet de kans om zich te verdiepen in belangrijke financiële aspecten. Stable Success brengt hier verandering in door leren en spelen te combineren.

Bart Taninge van Terra mbo vertelt over de serious game en de samenwerking met Mediaheads.

Het resultaat

De game maakt het vak economie ineens een stuk interessanter en leuker. Studenten zijn enthousiast, geven de game een 7 gemiddeld, en docenten zien een positieve verandering in de klasdynamiek. Stable Success helpt studenten niet alleen om theoretische kennis toe te passen, maar ook om samen te werken en trots hun successen te delen.

Het proces

Stable Success is ontwikkeld in samenwerking met mbo-scholen en studenten. In de pre-pilot fase werden waardevolle inzichten verzameld, die nu worden gebruikt om de game verder te verbeteren. In fase 2 gaan we dieper in op gepersonaliseerd leren en introduceren we een nieuwe module voor peer feedback. Door middel van prototypes en feedback van gebruikers, zorgen we ervoor dat de game perfect aansluit bij de behoeften van de studenten.

Stable Success is een gezamenlijk initiatief van Yuverta, Terra MBO, Curio, Aeres, Lenitiz | Maasland Vonk, Zone.College, Vonk, Scalda, CIV-Groen, FNRS, Praktijkcluster Paard en Mediaheads. Samen bouwen we aan een leerzame en inspirerende ervaring in de paardensport en -houderij!

Bart Waninge vertelt over de ontwikkeling van de game Stable Success

Andere projecten

Meer projecten