Stable Success genomineerd voor Dutch Game Awards 2024 

5 september 2024
Terug

Net terug van de zomervakantie en we komen weer binnen met een knaller: Stable Success is genomineerd voor de Dutch Game Awards 2024 in de categorie Best Applied Game

De jury gaf aan dat het sandbox-effect in Stable Success heel goed is uitgewerkt. De jury zegt hierover: “Studenten moeten zelf fouten maken om daarvan te leren. De balans tussen begeleiding en vrijheid is precies goed. Dit maakt van deze game een mooie footprint voor toepassing van games in het onderwijs.”

Onze game architect Frank Roeper vertelt enthousiast: “Het is geweldig om te zien hoe studenten met de game aan de slag gaan. Door hun eigen virtuele hippische bedrijf te runnen, praten ze nu over onderwerpen zoals hypotheken, nieuwe werknemers aannemen en het beheren van inkomsten en uitgaven. Volgens de docenten is dat nooit eerder zo goed gelukt met traditionele leermethodes.” 

Samen sterk

De gezamenlijke inspanning tijdens het ontwerpproces werpt dus echt zijn vruchten af. Docenten en studenten van verschillende mbo-scholen hebben nauw samengewerkt om een doeltreffende en betekenisvolle serious game te ontwikkelen, die we op dit moment nog verder aan het doorontwikkelen zijn. 

Denise Verweij, manager Yuverta en projectleider van Stable Success: “We zijn ontzettend trots dat Stable Success genomineerd is voor deze Awards. Deze Serious Game is een gezamenlijk initiatief vanuit vanuit het Hippisch onderwijs om onze studenten beter te ondersteunen bij hun leerproces. Zowel studenten als docenten zijn actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze game waardoor er veel draagvlak is gecreëerd. In de pilotfase hebben de studenten aangegeven dat deze game motivatie opwekt en het ze uitdaagt tot het vinden van de juiste informatie. We kijken enorm uit de naar de doorontwikkeling van het spel waar dit schooljaar hard aan gewerkt gaat worden.”

Nog even afwachten

De competitie is stevig, met sterke medegenomineerden zoals Jungle the Bungle en The Gate. We zullen nog even in spanning moeten afwachten tot de winnaars op 3 oktober bekend worden gemaakt. 

Stable Success is een samenwerking van Yuverta, Terra MBO, Curio, Aeres, Lentiz | Maasland, Vonk, Zone.college, Scalda, CIV-Groen, FNRS, Praktijkcluster Paard en Mediaheads

Meer info over het project Stable Success.

To be continued… 

Wellicht ook interessant

Meer nieuws