Een nieuwe etappe in de ontwikkeling van ‘Stable Succes!

25 april 2024
Terug

Stable Success, de serious game speciaal ontworpen voor mbo-opleidingen in de hippische sector, neemt een sprong voorwaarts naar fase 2. In deze game ontwerpen én bouwen studenten hun eigen hippisch bedrijf. Door realistische scenario’s en uitdagingen die rechtstreeks zijn gekoppeld aan het kwalificatiedossier, ontwikkelen studenten essentiële vaardigheden in dagelijkse bedrijfsvoering. 

Tijdens de pre-pilot fase zijn in samenwerking met studenten en docenten van verschillende mbo-scholen waardevolle inzichten vergaard. Dit dient nu als brandstof in deze tweede fase voor de verdere ontwikkeling van de game. Het enthousiaste ontvangst en waardevolle feedback van zowel studenten als docenten, hebben ons gesterkt in onze missie om de brug te slaan tussen economische kennis en benodigde ondernemersvaardigheden in de hippische sector. 

In fase 2 gaan we enkele aspecten nog meer verdiepen, maar zal ook echt vernieuwing worden aangebracht. Gepersonaliseerd leren krijgt daarin een belangrijke rol, hierdoor kunnen studenten hun eigen tempo bepalen en krijgen zij meer autonomie in hun leerproces.

Daarnaast willen we een extra dimensie toevoegen aan het spel door een module in te bouwen waarmee studenten kunnen reflecteren op elkaars hippische onderneming. Dit zal niet alleen het spel verrijken, maar ook de samenwerking en het begrip tussen studenten vergroten. 

Fase 2 van Stable Success belooft dus een boeiende nieuwe etappe te worden, waarin we samen met studenten, docenten en andere stakeholders verder bouwen aan een leerzame en inspirerende ervaring in de paardensport en -houderij.

Wellicht ook interessant

Meer nieuws